Plaatsen van een bestand bij een agenda-item

Deel dit artikel

,

Agenda

Bij het aanmaken een agenda item kun je bij de opkomst opties gebruik maken van sjablonen om, al dan niet automatisch, te mailen naar de inschrijvers.

Indien je bij het opmaken van zo’n sjabloon een bestand van bv een presentatie op de IG-website wilt meesturen, zul je tegen een probleem aanlopen.


Standaard is het op dit moment niet mogelijk om zo’n bijlage direct toe te voegen. Omdat de Jevent opkomstopties een standaard Joomla toepassing is, willen we daar vanuit Hobbynet zo min mogelijk aanpassen ivm mogelijke updates. Na zo’n update moet dan alles wat wij hebben aangepast opnieuw getest worden, iets wat je met ivm beschikbare capaciteit wilt voorkomen. 

Als alternatief is er daarom een simpele oplossing bedacht, door gewoon de URL van de presentatie in het bericht linken. Helaas blijkt deze oplossing niet zo eenvoudig en zonder aanpassing goed te werken. Om een of andere reden kan bij de ontvanger van de mail, de juiste URL dan niet gevonden worden. Bij controle bleek dat de URL steeds automatisch gewijzigd wordt in iets wat op hcc.webmail lijkt. 
Het blijkt dat de gekopieerde URL begint met “https://”  en in dit geval gaat er iets verkeerd binnen het Joomla sjabloon


Na veelvuldig  testen en uitproberen is er een werkbare workaround gevonden: 
Haal de link van de presentatie met kopiëren op via de IG-website, bv. een presentatie die is opgeslagen in Docman.
Daarna in het sjabloon bericht voor de deelnemer eerst deze link plakken. Dan na het plakken van de link, “https://” verwijderen en vervangen door “www”.
Tenslotte wordt er bij het opslaan dan nog een vraag gesteld of dit gaat om een externe website en of er http:// voor moet komen te staan; kies voor “Ja”.

Concluderend: een “https” in deze manier van mailen werkt niet, dus dit vervangen door “www” en vervolgens voorstel voor http accepteren. 
Let op!: Als je alleen de “s” van “https” verwijderd krijgt de ontvanger alsnog een foutmelding.

Tip: probeer altijd zo’n bericht eerst uit door het aan jezelf te mailen en te kijken of alles werkt.

Hopelijk komt er bij een update van de Jevent module een goede oplossing, zodat deze workaround overbodig wordt.

Sponsoren HCC!hobbynet

Logo sponsor BIT

Vyos logo router software sponsor

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden