...

Test gebruiker aanmaken

Uitsluitend uit te voeren en bruikbaar door de webbeheerder.   Deze procedure is bedoeld om de verschillende rollen te kunnen testen (Zowel productie als testomgeving !). Aangemaakte testusers blijven maximaal 24 uur bruikbaar vanaf het IP-adres waar ze aangemaakt zijn; iedere nacht worden ze verwijderd.   Login op de Joomla backend met het geheime wachtwoord. 1) Klik op componenten 2) HCC!login instellingen 3) Test login aanvragen 1) Kies de rol die de test gebruiker moet krijgen 2) Klik op aanvragen Op het scherm verschijnen de login gegevens voor de test gebruiker.  Door op de iconen 1) en 2) te klikken wordt de gebruikersnaam of wachtwoord naar het klemboard gekopieerd. Hierna zijn deze tijdelijke gebruikers bruikbaar om te testen of de rol correct staat ingesteld op de website.

7 januari 2021

Waar vind ik de Web statistieken

Alle webbeheerders kunnen aan de achterzijde van de Joomla website kijken hoeveel bezoeken er zijn geweest, uitgesplitst naar leden van eigen groepering en overige hcc leden. De statistieken zijn AVG-proof. De webbeheerder bepaalt welke content zichtbaar is voor de betreffende groepering en/of voor andere leden. Om de web statistieken te openen ga je naar de achterkant van de website (alleen toegankelijk voor webbeheerders), en daar ga je naar componenten -> HCC!login instellingen -> HCC webstatistieken Hierna kom je op de pagina met de statistieken. Standaard krijg je weergaven van de laatste 7 dagen. Maar je kan ook zelf selecties maken.

26 november 2019

Hoe maak ik single sign on link in mijn artikel/agenda item

Het maken van een Single-Sign-On (SSO) link in een artikel is iets complexer dan het maken van zo'n link in een menu-item.  Omdat de links worden gemaakt door een Joomla component moet je eerst een menu item aanmaken (hiervoor gebruiken wij een verborgen menu) * Ga naar Menu(1) -> Verborgen menu (2) -> Nieuw menu-item toevoegen(3) * Vul de menu titel in (1) * Klik op Selecteren (2) * Kies voor HCC xml Beheer (1) * Kies voor Single Sign On link (2) * Kies vanuit de pull down de website waar de link naartoe moet gaan wijzen (1)In ons geval is dat HCC!opensource(2) * Klik op opslaan en sluiten  Mis je een groepering, en maakt deze gebruik van een HCC Joomla template site, neem dan contact met ons op  Vanaf deze stap kan een redacteur of een agenda beheerder de link gebruiken Nu kan je in artikel heel eenvoudig een link naar dit verborgen menu item van Single Sign On maken: * In een artikel of agenda item klik je op de paperclip   Na het klikken op de paperclip krijg je bovenstaand venster.  * Vouw 'Menu' uit (1) * Vouw 'Verborgen menu' uit (2) en selecteer de juiste bestemming * Geef de titel van de link in (3) * Klik op Invoegen (4) Zoals je nu hieronder kan zien heb je nu een link gemaakt naar HCC!opensource, en als je er op klikt wordt je automatisch ingelogd op de HCC!opensource site. Ben je niet ingelogd dan werkt de link ook gewoon, alleen wordt je dan uiteraard niet ingelogd. HCC!opensource  

7 november 2019

Hoe maak ik single sign on link in mijn menu

Alleen een webbeheerder kan een Single-Sign-On (SSO) link aan maken voor menu.  In dit voorbeeld gaan we er van uit dat je een SSO link wilt maken in je hoofdmenu. Vanuit een menu is het vrij eenvoudig om een SSO link te maken. De stappen zijn: * Je logt in op de backend van je site * Ga naar menu (1) -> Hoofdmenu (2) -> Nieuw menu item toevoegen (3) * Vul de menu titel in (1) * Klik op Selecteren (2) * Kies voor HCC xml Beheer (1) * Kies voor Single Sign On link (2) * Kies vanuit de pull down de bestemming waarnaar de link gemaakt moet worden (1)  In ons geval is dat HCC!opensource(2) * Eventueel kan je onder Hoofditem nog aangeven als hij op die site naar een submenu moet springen, Bijvoorbeeld 'HCC' * Mis je een groepering in de pulldown lijst, en maakt deze groepering gebruik van een HCC Joomla template site, neem dan contact met ons op  * Klik op opslaan en sluiten  Je kan hierna het menu item verplaatsen (verslepen) : door met de muis naar de 3 puntjes onder elkaar te gaan, je linker muis knop in te drukken en hem dan te verslepen. Het eindresultaat kan je op deze site (www.hobby.nl) zien. Als je op deze site naar het menu 'HCC' gaat en dan klikt op 'HCC!opensource', dan opent een nieuw tabblad voor de site 'HCC!opensource', en even later ben je op die nieuwe site ingelogd met de rechten die je daar als hcc en/of hcc kaderlid lid hebt. Was je niet op www.hobby.nl ingelogd toen je via het menu van deze site op de 'HCC!opensource' link klikte, dan werkt de link ook gewoon, alleen wordt je dan uiteraard niet ingelogd.  

18 oktober 2019

Webbeheerder Training Joomla template site

Een aantal keer per jaar wordt er een cursus gegeven in het gebruik van de Joomla template sites.  Voor deelname aan de cursus zijn een paar randvoorwaarden essentieel: Je beschikt over een laptop (geen tablet) met werkende wifi Je beschikt over kennis in het gebruik van het Internet Je weet hoe om te gaan met een tekstverwerker programma Je bent Webbeheerder van een groepering of je wordt Webbeheerder van een groepering   Wat wordt tijdens de cursus/workshop behandeld: Hoe werkt Hobbynet Rollen binnen de website Het login proces Hoe maak ik artikelen Hoe maak ik agenda items  Hoe plaats ik content achter de login Hoe maak ik menu items Hoe plaats ik downloads Hoe maak ik downloads achter de login De Algemene verordering persoonsgegevens Wat mag wel, wat mag niet, en wanneer mag het Het maken van formulieren Slide show aanpassen Updates Vragen uurtje  

21 november 2018

Word lid banner

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden