Groot onderhoud Hobbynet 29 en 30 oktober (AFGEROND)

Deel dit artikel

,

Computer onderhoud

Komend weekend van 29/30 oktober gaan we bij Hobbynet groot onderhoud uitvoeren aan ons Hobbynet netwerk.

Wat gaan we doen?:


immo wegmann YriuRFYUP0I unsplash 1Dit is één van de voorbereidingen die nodig zijn om binnenkort onze mailservice te gaan verhuizen en tevens als voorbereiding voor de overgang van Joomla 3 naar Joomla 4. Hiermee creëren we een stabielere Hobbynetwerkomgeving, waarbij alle cruciale diensten, nodig om het netwerk goed te beheren, binnen 1 domein geplaatst worden. In dit geval gaan we de LDAP-server behandelen. Deze ledendatabase is een soort “kluis” waar de rechten van alle HCC-gebruikers gebruik van maken om toegang te krijgen tot al hun HCC-diensten verplaatsen, oppoetsen en opnieuw inrichten.

 

Wanneer gaan we dit doen?:

In het weekend van 29/30 oktober. Wij starten op vrijdagavond met de nodige voorbereidingen, waar je als HCC-lid nog niets van merkt. Op zaterdagavond om 20.00 u zetten we de oude “kluis” dicht. Dat betekent dat je vanaf dat moment niet meer in kunt loggen op welke HCC-dienst ook! We gaan onze uiterste best doen om dit zo kort mogelijk te laten duren, maar alleen al qua doorlooptijd houden wij rekening dat er een groot deel van de zondag nodig zal zijn. En als niet alles in 1 keer goed gaat, dan is uitloop mogelijk. Uiteraard houden we je op de hoogte via een mededeling op alle websites van HCC.

Wat zijn de gevolgen van deze migratie?:


pexels sergei starostin 6466141 1Onze HCC- websites gewoon in de lucht (met uitzondering van de Jitsi server (wij.hcc.nl)) en de mail blijft ook werken. Wel zijn er korte onderbrekingen, omdat we de servers enkele keren opnieuw moeten opstarten. Maar u kunt dus nergens inloggen in de HCC-omgevingen. Als alles in 1 keer goed gaat merkt u er na afloop niets van. Als het fout gaat kan het langer duren en in het ergste geval moeten we alles terugdraaien en moeten we later dit opnieuw inplannen. Het doel is echter om de dienstverlening in de toekomst te verbeteren, omdat we dan ons beheer in minder verschillende omgevingen extern hebben uitbesteed waar wij ook van afhankelijk zijn om eventuele verstoringen te verhelpen.

Sponsoren HCC!hobbynet

Logo sponsor BIT

Vyos logo router software sponsor

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden