Bestand(en) achter HCC-leden login plaatsen

Deel dit artikel

,

Om te zorgen dat je niet 2 aparte pagina's hoeft te maken als je een bestand bij een artikel achter de login wilt plaatsen, hebben we een nieuwe functie gemaakt.

Ook gaan we er vanuit dat je DOCman gebruikt om de download ter beschikking te stellen voor leden, omdat DOCman ervoor zorgt dat alleen geautoriseerde gebruikers bij de bestanden kunnen komen. Zie dit artikel voor meer informatie

Hoe gaat het in zijn werk:

Je hebt een artikel gemaakt en je wilt verwijzen naar een bestand dat alleen voor geautoriseerde gebruikers - dus achter de inlog - beschikbaar is. Ga met je cursor op de plek in het artikel staan waar je de link naar de download wilt hebben en druk op de knop Bestand achter login

Al je dit doet, verschijnt het volgende in je artikel:


NB
Wat erg belangrijk is, is dat je de niks verandert aan wat tussen de { } staat; dit zorgt ervoor dat je andere tekst te zien krijgt als je ingelogd bent.

Vervolgens moet je in je tekst aanpassen wat voor download het is, dus in dit geval verander je [dit document, deze presentatie, etc.] op beide plekken in deze presentatie (je kiest dus een benaming voor je downloadlink, dat kan ook iets zijn als bijvoorbeeld onze presentatie van 14 juli).

Vervolgens moet nog de link gemaakt worden voor mensen die ingelogd zijn. Dit doe je als volgt: selecteer de regel of het woord die aangeklikt moet worden voor de download, in dit voorbeeld is dat Klik hier om deze presentatie te downloaden en klik op de knop . Vervolgens selecteer je het bestand dat je wilt koppelen en klik je op Ga. Je kunt deze stappen eventueel herhalen voor meerdere bestanden.

Vervolgens ziet het er zo uit:

Als je nu op Opslaan klikt is het artikel klaar en staat je bestand 'achter de inlog'. En is iemand geen HCC-lid, dan krijgt hij keurig bericht dat hij HCC-lid dient te worden als hij het bestand wil hebben.

 

Sponsoren HCC!hobbynet

Logo sponsor BIT

Vyos logo router software sponsor